top of page

Achter de lens

KidStudio is in 2004 opgericht door Ellen Mesu.

Ellen studeerde af in de richting Design aan de Modeacademie in Amsterdam.

Van begin tot eind betrokken

Vervolgens heeft ze ervaring opgedaan in de modebranche. Van het ontwerpen tot en met het ontwikkelen van het eindproduct.  "Het leuke aan dit werk was vooral het creatieve aspect, je bent van begin tot eind bij het product betrokken. Je maakt een ontwerp, en bent verantwoordelijk voor het uitvoeren tot in het kleinste detail." Dit komt terug in haar huidige werk als fotograaf;

"Ik hou nu ook graag een vinger in de pap, ik denk graag met de klant mee hoe de foto  mooi binnen het interieur past."

 

Hart voor fotografie

In 2001 vertrekt ze uit de mode. "Ik wilde iets anders, maar wel een product blijven ontwikkelen."

Bij een uitgeverij voor papierwaren werd Ellen art-director en was ze verantwoordelijk voor de inkoop van het beeldmateriaal. Voor deze functie onderhield ze veel contact met fotografen. Bij de fotografie ligt inmiddels haar hart. Ze is begonnen met kinderportretten, familieportretten en zwangere buiken. Later kwamen daar ook portretten van volwassenen bij, die vaak gebruikt worden in een zakelijke setting als LinkedIn of website. Een zakelijk portret maken  behoort inmiddels tot haar dagelijks werk.

Persoonlijk moment

'Het fotograferen hoort bij mij, op mijn reizen voor het werk keek ik als fotograaf, maar was er helaas geen tijd om de wereld vast te leggen. Ik ben visueel ingesteld, dat kan ik hier toepassen. Ik wil met aandacht fotograferen, de tijd kunnen nemen zodat er ruimte is voor persoonlijk contact.

Ik zoek naar het karakter achter de persoon om deze op een onbewaakt moment vast te kunnen leggen." 

Zo streef ik naar een eerlijk portret."

 

Foto op maat

Ellen onderscheidt zich van andere fotografen door het bewerken van de foto's. Ze speelt vooral met de uitsnede, het combineren van het beeld en de materialen.  Ze maakt van een foto een persoonlijk object. Het eindresultaat varieert van een zwart-wit afdruk, een beeldend verhaal in een 3-luik, een dubbel portret tot een extreme blow-up.

"Ik probeer mijn klant mee te nemen in het hele proces, goed te luisteren naar hun wensen. Moet het juist klein en subtiel zijn of mag het een echte eyecatcher worden?   Wanneer ik de vrije hand krijg om iets persoonlijks te maken, en ik iemand daarmee weet te verrassen, dan is dit het leukste wat er is."

 

 

Tekst; Dorine van der Wind van Tekstbureau WWYS wwys.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page